Mijn hond stinkt uit z'n bek. Dit kan jij eraan doen!
Hoe controleer je het gebit van je hond?
Het is essentieel om regelmatige controles van het gebit in te bouwen. Maar hoe doe je dat en waar let je op?
Zorg ervoor dat de omgeving rustig en comfortabel is, zodat je hond zich op zijn gemak voelt. Til voorzichtig de lippen van je hond op en bekijk het tandvlees. Gezond tandvlees hoort roze te zijn, niet rood of gezwollen. Let ook op bloedingen tijdens het inspecteren. Kijk naar de tanden en kiezen van je hond op tandplak (een dunne, kleverige laag) en tandsteen (verkalkte tandplak). Tandplak is vaak wit of geel, terwijl tandsteen er harder en bruiner uitziet.
Vertrouw je het gebit van je hond niet? Ga langs bij een dierenarts, waar professionele reinigingen kunnen plaatsvinden indien nodig.
Ook speelt voeding een cruciale rol in de mondgezondheid van jouw trouwe viervoeter. Overweeg over te schakelen naar speciale voeding die is ontwikkeld om de mondgezondheid te ondersteunen. Voor een extra boost kun je ook supplementen gebruiken die speciaal zijn ontworpen om bij te dragen aan de mondverzorging. Ze bevatten speciale ingrediënten tnadplak te verkomen en tandsteen te verminderen
Denk ook aan speciaal ontwikkelde kauwspeeltjes. Flowtouwen kunnen een grote bijdragen leveren aan de gebitsgezondheid. Daarnaast zijn er ook andere kauwspeeltjes, zoals speciale tandheelkundige botten of speelgoed. Dit kan helpen bij het verwijderen van tandplak en het verbeteren van de mondgezondheid.
Dit supplement kan eenvoudig aan het voedsel van je huisdier worden toegevoegd, waardoor het gemakkelijk te integreren is in de dagelijkse routine. Met Dentalcare Support geef je je viervoeter de extra ondersteuning die nodig is om tandproblemen te voorkomen en een frisse adem te behouden.
Symptomen van Kiespijn en Wanneer Hulp te Zoeken
Houd altijd de signalen van mogelijke kiespijn in de gaten. Wees alert op gedragingen zoals voedsel weigeren, eenzijdig kauwen, overmatig kwijlen, en het vermijden van kauwspeeltjes. Bij het opmerken van deze symptomen is het altijd raadzaam om direct professioneel advies in te winnen bij de dierenarts.